FAQ/Veelgestelde vragen

Zoals in elke sector is het altijd aan te raden om langs te gaan bij een vakman. Wil je toch zelf aan de slag met het opmaken & opslaan van je drukwerk? Hieronder delen wij enkele handige tips en tricks over het juist aanleveren van bestanden van A tot Z.

Twijfel je bij het opmaken van je drukwerk? Aarzel niet ons te contacteren. Wij helpen je graag verder & beantwoorden al je vragen!

Verstuur je bestand

Hoe je bestanden aanleveren?

Aanleveren van je drukklare bestanden mag je doen op volgende manieren: 

Via mail naar info@dpdruk.be 
Via dpdruk.wetransfer.com
Via de ‘verstuur je bestand’ knop op deze website.

Tips & tricks

In de toekomst zullen we deze pagina verder aanvullen met allerhande tips & tricks die je kunnen helpen bij het opmaken en aanleveren van drukklare bestanden.

Enkele algemene tips:

Welke bestanden aanleveren?

Graag ontvangen we van u een drukklare PDF, voorzien van snijtekens en afloop (bleed), deze snijtekens en afloop (bleed) kan je in de meeste programma’s aanduiden bij het exporteren naar PDF. 

Indien je geen PDF kan aanleveren bezorg ons dan een hoge resolutie jpg, tiff, of een vector eps file.

Kleurgebruik drukwerk?

Drukwerk wordt gedrukt in full color CMYK kleuren, in 1 kleur zwart, of in 1 of meerdere pantone kleuren, nooit in RGB.

Beelden:

Indien je beelden wil gebruiken: zet deze dan om van RGB naar CMYK kleuren en kijk na of de resolutie hoog genoeg is: 300 dpi is perfect, 150dpi is het minimum.

Lettertypes:

Als je ons een drukklare pdf kan aanleveren zullen de lettertypes mee ingesloten zitten in de PDF. Ben je niet zeker van je PDF of van je lettertypes: zet de tekst dan om naar lettercontouren in je opmaakprogramma.